Sälj dina vardagsantikviteter 

Lämna in lokalt och sälj globalt med Gästriklands auktionskammare.

Vad är viktigt vid auktionsförsäljning?

Exponering och rätt värdering är två framgångsfaktorer för lyckade försäljningar. Det är därför vi har valt att ansluta oss till Auctionet.com som når flera stora auktionshus nationellt och internationellt. Det gör att du kan lämna in ett föremål hos oss i Gävle, men att det visas för över 620 000 (2022) köpare i Sverige och Europa. Varje auktion pågår i cirka nio till tolv dagar och ett bevakningspris sätts som gör att ditt objekt inte säljs under den summan.

För oss är målet med varje försäljning att både köpare och sälja ska vara nöjda när budgivningen är över. Det kräver kunskap om olika föremåls värde, men också förmåga att se föremålets status och attraktionsvärde på marknaden. Att övervärdera, glädjekalkylera eller missgynna en säljare för att driva upp priset är inte den metod du får hos oss. Det är också därför vi aldrig köper föremål och säljer vidare, utan alltid förmedlar en försäljning. 

Vad får du när du väljer Gästriklands auktionskammare?

Du får noggrann dokumentation av föremålet, något som alltid gör att köpare lägger seriösa bud. Föremålet fotograferas av en professionell fotograf för att det ska kunna visas på ett så fördelaktig men också realistiskt sätt i auktionen som möjligt. Ditt föremål kan ses hos oss på Storgatan 11 under hela auktionen för de intresserade köpare som vill se det i verkligheten. Här kan de också lägga bud. Det gör att du som säljare kan erbjuda intresserade budgivare flera möjligheter att bilda sig en uppfattning om föremålets kondition och fördelar. 

Du får en värdering som bygger på expertkunskap, över 70 års sammanlagda erfarenheter av antikviteter och ett nätverk av experter som används vid tillfällen då extra förstärkning behövs eller intressanta frågor om ursprung och värde uppstår. Gästriklands auktionskammare har även via Auctionet.com tillgång till deras egna experter som stämmer av värderingen innan auktionen går live. Hos oss kan du lämna vardagsantikviteter, porslin, keramik, konst, möbler, silver, klockor, smycken, kuriosa och mattor till försäljning. Det tar oftast ett par dagar från inlämning till att auktionen kan starta.

Du får personlig service och engagemang. För oss är ditt föremål ett förtroende. Du ska kunna vara trygg med hantering av ditt föremål, men också få den service som behövs för att du ska kunna sälja till ett så högt pris som möjligt. Hos Gästriklands auktionskammare hittar du medarbetare som älskar gamla och antika föremål, som vet hur de ska hitta all kunskap som behövs för rätt värdering och också är beredda att arbeta tills det blir verklighet. Varje föremål är viktigt för oss och alla föremål ska får de bästa möjligheterna till en framgångsrik försäljning. Det innebär också att vi ibland tackar nej till föremål eller ställer extra frågor kring föremåls bakgrund. ​​​​​​​

Ditt föremål får flera chanser till försäljning och du betalar inga avgifter om försäljningen inte blir av. 

Vad kostar det att anlita Gästriklands auktionskammare?

Hos oss betalar du en förmedlingsavgift och en avgift för administration och professionell fotografering. Förmedlingsavgiften är 22,5 procent på det klubbade priset och administrations- och fotograferingsavgiften är på 100 kronor (inklusive moms) per föremål. Alla aktuella priser finns i ditt kontrakt som skrivs när du tackar ja till förmedling av dina objekt och föremål. Du har alltid möjlighet att ställa frågor om villkoren och få alla förutsättningar förklarade innan du lämnar in ett föremål.

Vad händer när objekt inte blir sålda?

Du betalar inga avgifter för föremål som inte säljs. Varje föremål får tre möjligheter att säljas på auktion hos oss. Har vi satt ett bevakningspris på ditt föremål så säljs det inte under den summan. Är ditt föremål fortfarande osålt efter det, kan du hämta det inom 14 dagar eller få hjälp att lämna det till en välgörenhetsorganisation om du inte vill behålla det.

Sälj med trygg värdering


Fyll i forumläret nedan och få hjälp med värdering och försäljning av exempelvis vardagsantikviteter, bruksföremål och konst. Du kan också nå på telefon 026-10 13 33 eller via info@gastriksak.se.