Om oss på Gästriklands Auktionskammare

Kunskap och respekt för historia, marknadsvärde och föremål ger auktioner med kvalitet.

Lokal auktionskammare med internationell partner

Familjeföretaget Gästriklands Auktionskammare startades 2015 av Sebastian och Tomas Kalén. Visonen var att erbjuda ett kunnigt och seriöst auktionshus lokalt i Gävle. Idag är upptagningsområdet Gävleområdet, men kunder och köpare kommer från Stockholmsområdet och hela Sverige och resterande delar av världen för att köpa och sälja föremål. Genom vår anslutning till den internationella auktionssajten Auctionet så nås budgivare över hela världen. Visningslokaler finns centralt i Gävle på Storgatan 11 i Industrihuset Vävaren.

En budgivning som alla tjänar på

Målet är att ge varje föremål bästa förutsättning att hitta en ny köpare. Inriktningen på föremål är vardagsantikviteter, men konst, silver, bruksföremål och smycken är andra kategorier som vi förmedlar. Sedan 2020 finns den också möjlighet att sälja kontorsmöbler för företag som gör om lokaler eller har lagt ned sin verksamhet, precis som det finns möjlighet att köpa exklusiva samlarföremål. Hos Gästriklands Auktionskammare finns idag över 30 års erfarenhet av att hantera antikviteter och bruksföremål inom auktionsverksamhet.

Trygg förmedling ger nöjda köpare och glada säljare

​​​​​​​Tillsammans ser vi till att föremål hittar nya ägare till seriösa priser. Genom att ta en förmedlingsavgift arbetar Gästriklands Auktionskammare med seriös försäljning som både köpare och säljare gynnas av. Med realistiska priser och kunskap bakom varje värdering får alla parter de bästa förutsättningar. Genom ett stor nätverk av experter grundas alla antaganden på fakta, marknadspris och objektivitet.

Detta är Gästriklands auktionskammare:

Skicka en fråga!

Du är varmt välkommen att kontakta oss om du vill sälja föremål eller letar efter något speciellt objekt inom vardagsantikviteter. Du når oss enklast via mejl och du får svar inom någon dag. 

Mejla till:
info@gastriksak.se

Vill du hellre ringa?
Nå oss på:026-10 13 33

Tomas Kalén
Ansvarig för att värdera föremål, inskrivning av föremål och driver Gästriklands auktionskammare. Genuin kunskap inom konst, konstföremål och vardagsantikviteter. Har 40 års erfarenhet i branschen från bland andra Bukowskis  i Stockholm,  Åmells konsthandel i Stockholm och egen ramateljé.


Sebastian Kalén
Ansvarig för att värdera föremål, inskrivning av föremål och driver Gästriklands auktionskammare. Kunnig inom silver, vardagsantikviteter och bruksföremål. Praktik och erfarenhet från Bukowskis i Stockholm och Stadsauktion Sundsvall. Idag över tio år i branschen.

Ida Gauffin
Professionell fotograf och ansvarig för att skapa presentationer av föremål inför auktioner.