Auktioner med objektet i centrum

Vardagsantikviteter, konst, smycken och bruksföremål.

Köp antikviteter hos Gästriklands Auktionskammare

Seriös värdering ger realistiska prissättningar och en budgivning som är rättvis: för oss är det viktigt att föremål och objekt säljs på ett sätt som både tjänar köpare och säljare. Du som köpare ska kunna lita på värderingen för att veta vad du vill satsa, och med en tydlig och omfattande dokumentation av varje objekt fatta ett bra köpbeslut. Hos oss är alla köpare välkomna och varje bud läggs via nätet. Alla aktioner som är aktiva hittar under våra auktioner.


Så här fungerar en budgivning

Efter att ett föremål har värderats och dokumenterats läggs det ut för försäljning via auktion. Alla våra auktioner finns hos Auctionet.com, vilket gör att du, precis som köpare från hela Sverige och övriga världen, kan lägga bud på det som intresserar dig. När auktionen börjar sätts ett utgångspris (värdering). Det motsvarar en vägledning, och har utgångspunkten i marknadspriset för den här typen av objekt. Under budgivningen kan bud ligga över eller under värderingen. Säljaren har nästan alltid satt ett bevakningspris, vilket innebär att under den summan kommer inte objektet att säljas. Alla auktioner har en sluttid och när tiden har gått ut för bud vinner den budgivare som lagt det högsta budet. Skulle du lägga ett bud mindre än en minut innan tiden går ut, så förlängs auktionstiden med tre minuter.

Kom ihåg att alla registrerade bud är bindande för köp!


Så här lägger du ett bud

Bud lägger du genom att gå in på våra aktiva auktioner eller gå till Auctionet.com och på föremålets utrop registrera ditt bud. Du har möjlighet att lägga lägsta möjliga bud; det är förvalt. Du kan också lägga ett högre belopp, ett så kallat maxbud, det du som mest är beredd att betala för föremålet. Vi bjuder därefter åt dig, så förmånligt som möjligt, upp till maxbudet. 
​​​​​​​

Vad kostar det att köpa?

Köparens provision är 25 % ink. moms. Till det kommer en så kallad slagavgift på 80 SEK ink. moms för att täcka vårt arbete med bl.a. äkthetsbedömning, katalogisering, fotografering och lagerhantering. Avgiften läggs till det vinnande budbeloppet.

Om du t.ex. vinner en auktion med ett bud på 1000 SEK så tillkommer 250 SEK köparprovision och 80 SEK slagavgift. Totalbeloppet blir då 1 330 SEK ink. moms. 

Så här betalar du ditt köp hos oss

Vid avslutad budgivning skickas en faktura från Auctionet.com via mejl till den som har lagt det högsta budet. Det finns tre olika sätt att betala ditt inropade objekt: 

Betala via Mina sidor hos Auctionet.com och använd kreditkort. Både svenska och utländska bank-och kreditkort fungerar fint.

Betala fakturan via bankgiro 691-2885 och använd fakturans OCR-nummer. Alla uppgifter finns under Mina sidor hos Auctionet.com. Tänk på att det kan dröja upp till två dagar innan pengarna når oss, så betala helst inom tre dagar.

Betala på plats hos oss på Storgatan 9-11, Industrihuset Vävaren, observera att du bara kan betala med kort.

Så här hämtar du ditt objekt

Inropade föremål ska betalas och hämtas senast fem arbetsdagar efter avslutad auktion. Hämtning sker under våra öppetider, i speciella fall kan du boka hämtning utanför dessa tider. Tänk på att efter fem arbetsdagar utgår en förseningsavgift om 50 SEK per dag inklusive moms.

Så här beställer du transport av föremål

Vill du ha hjälp med hämtning och transport av inropade föremål kan du beställa det direkt via Auctionet.com under Mina sidor, alternativt så kan du kontakta Auctionet Support för hjälp med transportering. Tänk dock på att du måste hämta ditt föremål senast fem arbetsdagar efter avslutad auktion. 

Har du en fråga om våra auktioner?

Vänta inte, fyll i formuläret nedan om det är någon fråga eller fundering du vill ha svar på och skicka till oss. Du kan också ringa på 026-10 13 33 eller mejla till info@gastriksak.se.